Werking

BORACOL is een biocide en dankt zijn werking aan het onschadelijk maken van schimmels en algen. De meeste problemen bij teak en andere houtsoorten zijn verkleuringen en vlekken (vlekjes) die veroorzaakt worden door schimmels en algen. Cleaners, (groene) zeep of zeewater helpen niet tegen schimmels en algen.

Het bijkomende grote voordeel van Boracol is dat het aantoonbaar (proefondervindelijk) de hechting van het rubber in de voegen niet aantast. Bovendien verwerk je het door het met een kwast aan te brengen of te sproeien; schrobben/boenen hoeft niet. Het teak wordt dus niet aangetast door borstels. Het product wordt om deze redenen al meer dan 15 jaar aanbevolen in de manual van Hallberg Rassy zeiljachten ! Ook de andere Scandinavische werven adviseren en gebruiken Boracol.
In meerdere testen, oa. in het Duitse blad "die Yacht" en in het Engelse "Practical Boatowner" kwam Boracol als testwinnaar uit de bus. Zelfs de wereldberoemde zeiler Sir Robin Knox Johnston adviseert op basis van eigen ervaring Boracol.

Door Boracol toe te passen krijgt u weer een prachtig egaal lichtgrijs dek !

Voor meer informatie bel onderHOUT bv: 0650808450 of www.boracol.nl